sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

6.3.2010 Lappeenrannan kisoista Ansalle luva-nolla ja Ansasta Kaakon Noutajakoirayhdistyksen v. 2009 MEJÄ-koira

Käytiin eilen ekaa kertaa Lappeenrannassa LAU:n hallilla kisaamassa. Tarjolla oli Mujusen tuomaroimat kaksi agilityrataa ja yksi hyppäri. Olimme toki ilmoittautuneet kaikkiin mahdollisiin kisoihin =) Itselläni oli sattuneista syistä johtuen takana ruhtinaalliset kahden tunnin yöunet, mutta en antanut sen häiritä.

Ansa oli todella hienosti kuulolla kaikki radat, minä ohjasin niin hyvin kun pystyin ja tulosrivistö onkin aika tyrmäävä: 5, luva-0 ja 5. Toinenkin nolla oli todella lähellä! Ensimmäisellä radalla, hyppärillä, vitonen tuli kepeiltä, kun Ansa kulki jostain syystä ko. esteen ikään kuin olisi ollut vähän "unessa", jätti siis kesken.. Tyhmä pikku virhe, mutta lopun runsaasti ohjaajassa pohdintoja herättänyt vaativa hyppyhässäkkä meni todella upeasti, ei aivan kuten suunnittelin (olin yhdessä kohtaa myöhässä ja jouduin tekemään valssin sijasta takaaleikkauksen) mutta Ansa irtosi hienosti! Tuloksena hieno 5! =)

Toiselle radalle mentäessä rata tuntui niin hyvältä kuin vai voi! Sanoinkin Ansan "huoltajana" toimineelle äidilleni, että tältä radalta minä otan nollan! Asenne oli kohdallaan ja tulos sen mukainen, eli saimme ko. radalta toisen LUVA-nollamme :-)

Kolmas rata tuntui myös tosi hyvältä ja mielessä siinteli jo nolla, mutta 4. viimeisellä esteellä otin kiellon. Ko. kohdassa tultiin ensin pituudelle ja sieltä vähän vasemmalle vinosti hypylle. Olin auttamatta myöhässä, sillä Ansan loikka pituudella oli aivan julmetun pitkä! Luonnollisesti se jatkoi vaan suoraan hypyn ohi, kun en ollut ajoissa kääntämässä sen suuntaan vasemmalle. Kielto oli kuitenkin ainoa virhe tällä radalla, joten erinomainen 5-tulos oli tästäkin tavoitteena.

Nyt meiltä puuttuu siis enää 1 LUVA-nolla, jotta pääsemme kolmosluokkaan. Jos ja kun joskus sen saamme, niin sitten meidän kisatavoitteet on täynnä ja Ansan eläköityminen agilitykilpailuista voi alkaa. Näin tapahtunee luultavasti syksyllä. Toki jatkamme vielä harrastusta mediesteiden myötä ja ehkä vielä joskus kisaammekin, mutta Ansalla ei ole enää nuori koira ja maksiesteiden hyppääminen on melko rankkaa noin pienelle koiralle. Haluan että Ansa saa viettää tulevaisuudessa vanhuudenpäiviään yhtä hyvässä kunnossa kuin se nyt on =)

Agilitykisojen jälkeen kurvasimme vielä auton nokan kohti Taipalsaarta, jossa kävin Kaakon Noutajakoirayhdistyksen vuosikokouksessa pokkaamassa Ansalle Vuoden MEJÄ-koira-kiertopalkinnon vuoden 2009 tulosten perusteella. Hieno päivä! :) Sama palkinto on ollut meidän perheessä ennenkin, Masi (jolle tuli 23. helmikuuta 11 ½ v. ikää mittariin :)) voitti sen vuonna 2002. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti